Почистване и поддръжка на соларни панели във Варна

Довери се на Фантастик Сървисес за безупречно чисти слънчеви клетки. Защити своята инвестиция с гаранции за професионална поддръжка.
 • Експерти с опит в почистването и чисто съдебно досие
 • Оглед на място и изготвяне на ценова оферта
 • С висококачествени препарати, безопасни за соларните системи
 • Работим през почивните и празничните дни
Обади се сега 0700 33 700

Виж услугата ни в 3 стъпки

1. Заявка на услугата - лесна и експресна

Само за минути можеш да заявиш услугата като се обадиш по телефона или онлайн. Ще изпратим на място експертите ни.

2. Оглед и изготвяне на ценова оферта

Опитните специалисти ще пристигнат на оглед със специализирано оборудване. След оценка на обекта ще изготвят гъвкава оферта.

3. Максимална ефективност на соларните панели

След почистването получаваш соларни системи с максимална ефективност и удължен живот.

Какво да очакваш от услугата почистване на соларни панели във Варна

Дългосрочната инвестиция във фотоволтаици е екологична и спестява от сметките за електроенергия. Монтираната в твоя дом или промишлен обект соларна система, обаче се нуждае от професионална поддръжка, за да бъде максимално ефективна. Панелите са на открито и са изложени на външни влияния – дъжд, сняг, прах, птичи отпадъци, листа, клони и сухи растения. Когато върху повърхността на слънчевия панел се натрупа листна маса или прах, намалява абсорбирането на слънчева светлина. Системата рязко намалява своя КПД, затова се нуждае от почистване.

През зимата натрупването на сняг или заледяването на соларния масив също възпрепятства нормалното му функциониране, свързано с абсорбиране на слънчевата светлина. При по-големи снежни маси се появява риск от повреждането на панела. Проникването на влага в панелите може да доведе до напуквания и корозия.
Схващането, че при валежи дъждът измива идеално слънчевите масиви, е невярно, тъй като дъждовната вода не е чиста и след себе си оставя мръсни, дори кални следи, които също трябва да се измият.

Ето защо, за да предпазиш своята соларна система от повреди и да удължиш живота й максимално, трябва да я почистваш 3-4 пъти годишно.
Екипите на Фантастик Сървисес са специализирани в професионално почистване и поддръжка на соларни панели. Използваме стандартизирани и безопасни за фотоволтаиците препарати и съвременно оборудване.

Виж дейностите, свързани с услугата, които предлага Фантастик Сървисес във Варна:

 • Оглед на соларната система на място
 • Установяване нивото на замърсеност на соларните панели
 • Локализиране на щети и повреди
 • Почистване с механична четка и омекотена вода
 • Машинно почистване с йонизирана вода
 • Отстраняване на корозия
 • Цялостен оглед след почистването
 • Изработване на план за регулярно почистване

При заявка на услугата във Фантастик Сървисес ще изпратим наш екип на място в удобно за теб време. Можеш да поискаш документи за квалификация и свидетелство за съдимост на нашите експерти, за да си спокоен. Те ще направят оценка на твоята соларна система и ще се заемат за работа, оборудвани с нужните уреди – телескопична дръжка, хеликоидални четки, скеле и др. Използваме и специализирани инструменти за почистване на фотоволтаици.

Обади се на Фантастик Сървисес във Варна, за да защитиш инвестицията си.

Виж отзивите на нашите доволни клиенти

Сем. Василеви, Варна

От две години отопляваме вилата си в “Журналист” със слънчеви панели и много държим на поддръж
ката на системата. Доверихме се на фирма “Фантастик Сървисес” и сме много доволни, не мислим да ги сменяме изобщо! Подхождат много внимателно при почистването. Препоръчваме техните услуги, особено за фотоволтаици, където почистването е много специфично!
... Повече

Димитър Стойнев

Миналата есен монтирах слънчеви панели на къщата си във Варна. Предупредиха ме да ги измиваме и
почистваме поне няколко пъти годишно, иначе се замърсяват и задръстват с листа и трудно могат да поемат слънчевата светлина. Обадих се на експертите от “Фантастик Сървисес” и те свършиха работата отлично!
... Повече

Сем. Топузлиеви

Направихме голямо вложение в система от соларни панели в къщата си. Вече се топлим със слънчева
светлина и не ползваме локалното си парно. Много сме доволни от нашето решение, но се грижим много внимателно за чистотата на панелите. Разчитаме на “Фантастик Сървисес” за почистването. Дори препоръчахме фирмата на съседи и приятели!
... Повече

Контакти: 0700 33 700

Работно време

 • Понеделник
 • Вторник
 • Сряда
 • Четвъртък
 • Петък

Domestic clients 0700 33 700

Skip the line, request and
book a service online

Book a service