Политика за поверителност

Последна актуализация на 05 октомври 2021г

В 1st Online Solutions Limited (ние, ние, 1st Online Solutions Limited, Fantastic Services), разбираме, че поверителността Ви е много важна за Вас. Ето защо ние се ангажираме да защитаваме и зачитаме поверителността на всички потребители на нашите уебсайтове, приложения и всякакви други услуги, които предоставяме („нашите Услуги“).


Политиката ни за поверителност, която е изложена по-долу, обяснява каква информация и лични данни можем да събираме от Вас, както и как можем да използваме или споделяме всяка информация, която сме събрали или Вие сте ни предоставили. Моля, имайте предвид, че тук описваме само нашите собствени практики, които се отнасят за всички уебсайтове, които притежаваме и управляваме, и за всички услуги, които предоставяме, включително нашите онлайн и мобилни продукти. Тази политика не се прилага за трети страни, включително други компании, с които може да взаимодействате използвайки нашите услуги.


Когато използвате и ни предоставяте информация чрез нашите Услуги, Вие приемате и се съгласявате с нашата обработка на информацията Ви в съответствие с тази Политика за поверителност, нашата Политика за бисквитки, Условията за ползване на нашия уебсайт , нашия лиценз за краен потребител GoFantastic (достъпен в приложението ) и, ако е приложимо, нашия BFantastic лиценз за краен потребител (достъпен в приложението).


Моля, прочетете внимателно цялата политика на поверителност. Когато регистрирате акаунт или използвате нашите уебсайтове, приложения и услуги, Вие се съгласявате с практиките, описани по-долу.

Ако не разбирате някои части от политиката или имате въпроси, моля, не се колебайте да се свържете с нас на privacy@fantasticservices.com.

Нашият ангажимент за поверителност.

Ние от 1st Online Solutions се стремим не само да предоставяме фантастично изживяване, но и да бъдем сред първите, които задават новия стандарт в разпоредбите за защита на личните данни. Ние приехме изискванията на Общия регламент за защита на личните данни („GDPR“), за да гарантираме, че спазваме напълно принципите на националните и международни закони за защита на личните данни. Установихме следните принципи за защита на личните данни:

  1. Законосъобразност, справедливост и прозрачност при обработката на лични данни. Вашите лични данни ще бъдат събирани и обработвани по законен, справедлив и прозрачен начин.
  2. Предназначение и ограничение за съхранение. Личните данни, които събираме, служат за изрична и законна цел и няма да бъдат съхранявани от нас за по-дълго, отколкото е необходимо.
  3. Минимизиране на данните. Всички лични данни, които използваме, ще бъдат адекватни, актуални и ограничени само до това, което е необходимо за нас и нашите партньори, за да предоставим някоя от предлаганите услуги.
  4. Точност. Личните данни, които имаме във файл, ще бъдат правилната, пълна и актуализирана (ако е необходимо) информация, която Вие лично сте ни предоставили. Ще бъдат предприети подходящи стъпки, за да се гарантира, че неточните или непълни данни са или изтрити, коригирани, допълнени или актуализирани.
  5. Поверителност и сигурност на данните. Вашите лични данни ще бъдат третирани като поверителни и ще бъдат защитени чрез предприемане на всички подходящи организационни и технически мерки за предотвратяване на неоторизиран достъп, незаконна обработка и разпространение, както и случайна загуба, промяна или унищожаване.

Информация, която можем да събираме от Вас.

Можем да събираме и обработваме следните данни за Вас:

Информация, която ни предоставяте, като Вашето име, адрес, имейл адрес и телефонен номер, възраст, потребителско име, парола и друга информация за регистрация, информация за финансови и кредитни карти, лично описание, подробности за Вашето домакинство или бизнес, подробности за всякакви домашни любимци. Може да събираме и всяка информация за Вас или вашия имот, събрана чрез снимки и/или видео и/или аудио записи на Вас или Вашия имот и всякакви лица или предмети, които ни предоставяте или които доставчикът на услуги взема или записва преди, по време на и/или след предоставяне на услугите в съответствие с условията на услугите и всяка друга информация, която решите да предоставите доброволно, когато:

- регистрирате се при нас и влезте през нашите уебсайтове и/или нашите приложения;
- създавате акаунт в нашите уебсайтове и/или нашите приложения;
- изпращате запитване за заявка и резервация чрез нашите уебсайтове и/или нашите приложения;
- правите заявка и резервация/поръчка през нашите уебсайтове и/или нашите приложения, както и по време на самата услуга;
- попълвате формуляри за контакт или запитване, или предоставяте информация по друг начин чрез нашите уебсайтове и/или нашите приложения;
- абонирате се, за да получавате бюлетин, който можем да предлагаме от време на време;
- попълвате всички доброволни анкети, в които може да Ви помолим да участвате от време на време;
- изпращате ни обратна връзка чрез нашия уебсайт и/или нашите приложения;
- отговаряте на нашите маркетингови комуникации;
- кореспондирате с нас по телефон, поща или имейл или чрез функцията за незабавен чат на нашите уебсайтове и нашите приложения (в този случай ние ще съхраняваме запис на тази кореспонденция); или
- докладвате за проблем с някоя от нашите Услуги.


Информация, която може да събираме автоматично всеки път, когато посещавате някой от нашите уебсайтове, използвате някое от нашите приложения или системи за акаунти:


- основна демографска информация и предпочитания (ако сте избрали споделяне на демографски данни във вашия акаунт в Google; техническа информация, включително типа на устройството), което използвате, информация за мрежата, вашата операционна система, тип браузър, който използвате и т.н.;
- статистически данни за използване за действията, моделите, взаимодействията и навигацията на нашите потребители при сърфиране през нашите приложения и/или уебсайтове. Моля, имайте предвид, че тези данни не идентифицират нито едно лице;
Можем също да използваме GPS технология или друга технология за местоположение във връзка с нашите приложения, за да определим текущото Ви местоположение. Такъв ще бъде, например, ако сте клиент и искате да използвате функцията за незабавен чат в приложението GoFantastic или ако предоставяте услуги под марката Fantastic Services и използвате приложението BFantastic, за да управлявате Вашите работни места (за по-нататъшни подробности вижте лиценза BFantastic за краен потребител, който е наличен в приложението). Някои от нашите услуги с активирано местоположение изискват Вашите лични данни, за да работи конкретната функция. Ако искате да използвате конкретната функция, ще бъдете помолени да се съгласите Вашите данни да се използват за тази цел. Можете да оттеглите съгласието си по всяко време, като промените предпочитанията си за местоположение в менюто с настройки на Вашето устройство. Ние работим в тясно сътрудничество с трети страни (включително, например, бизнес партньори, подизпълнители в технически услуги, услуги за плащане и доставка, рекламни мрежи, доставчици на информация за търсене, агенции за справки за кредити, агенции за предотвратяване на измами и агенции за събиране на дългове) и може да получим информация за Вас от тях.

Ето до какъв тип информация можем да получим достъп:

Актуална информация относно скорошни поръчки; лична информация (включително име, имейл, телефон, адрес, комуникации и персонализирани рекламни предпочитания); настройки за плащане (включително информация за банкова карта); настройки за маркетингова комуникация; история на резервациите, заявките и запитванията.

Как можем да използваме Вашата информация

Ние използваме информацията, която ни предоставяте както следва:

- да администрираме всеки акаунт, който имате при нас;

- да управляваме заявката и/или резервацията, или да отговаряме на запитване за резервация и да организираме изпълнението на услугите от Вашия доставчик на услуги;

- да Ви предоставяме от време на време ко-брандирани и съвместни предложения под формата на продукти или услуги;

- да изпълняваме нашите задължения и отговорности, произтичащи от всякакви договори, сключени между Вас и нас;

- да Ви предоставим информацията, продуктите и услугите, които поискате от нас;

- да комуникираме с Вас относно всякакви коментари, оплаквания, запитвания или обратна връзка, които може да имате за нас или Услугите;

- да ви дадем възможност да взаимодействате с всякакви функции на услугата на нашия уебсайт, когато решите да го направите, например с Вашия онлайн акаунт и всички негови функции, нашата услуга за чат в реално време, нашата система за онлайн резервации и други;

- да Ви позволим да участвате в интерактивните функции на нашите услуги, когато решите да го направите;

- да Ви уведомяваме за всякакви промени в нашите Условия или нашите Услуги, да съобщаваме всякаква информация за Вашата резервация и да Ви изпращаме информация и съобщения, свързани с акаунта Ви;

- да гарантираме, че съдържанието на нашите уебсайтове и нашите приложения е представено по най-ефективния начин за Вас и Вашия компютър и/или устройство;

- за да Ви предоставим информация за предлаганите от нас стоки и услуги, които смятаме, че могат да ви заинтересуват по пощата, по телефона, чрез SMS или имейл. Ще изпратим тази информация чрез SMS или имейл само ако:

(i) сте се съгласили с това; или

(ii) информацията е за продукти и услуги, подобни на тези, които са били предмет на предишна продажба или договаряне на продажба за Вас (и не сте се отказали да получавате такива маркетингови съобщения); или

(iii) след като се откажете (и/или се отпишете) продължавате да използвате нашите услуги; или

(iV) когато ни е разрешено да правим това по закон без съгласие, например, ако сте ни предоставили бизнес имейл адрес. Ако не искате да използваме вашата информация по този начин, моля, свържете се с нас, като използвате нашата форма за контакт, или данните за контакт в параграф Контакти по-долу.

По-конкретно, ние ще предоставим Вашите данни на доставчика на услуги, който е определен да Ви предоставя услуги, за целите на предоставянето на тези услуги. Тази информация може да включва (i) вашето име, адрес и данни за контакт; (ii) подробности за вашия имот и услугите, от които се нуждаете, заедно с всички съответни снимки, които може да сте предоставили; (iii) необвързващата оферта, която сме ви предоставили; и (iv) Вашите данни за плащане.

Ние използваме информацията за Вас, която събираме автоматично:

- да администрираме нашите уебсайтове и нашите приложения и за вътрешни операции, включително подобряване качеството на обслужване, анализ на данни, тестване, проучване, статистически цели и за проучвателни цели;

- да подобрим нашите уебсайтове, приложения и услуги, за да гарантираме, че съдържанието е представено по най-ефективния начин за Вас и за Вашия компютър и устройство;

- да наблюдаваме и подобряваме сигурността, качеството и ефективността на нашите продукти и услуги;

- да Ви позволим да участвате в интерактивни функции на уебсайтовете и приложенията, когато решите, че искате да ги използвате;

- като част от нашите усилия да запазим нашите уебсайтове и приложения безопасни и защитени;

- да измерваме или разбираме ефективността на рекламата, която предлагаме както на Вас, така и на другите ни потребители, и да Ви предоставяме подходяща реклама;

- да Ви правим предложения и препоръки относно стоки или услуги, които могат да Ви заинтересуват и да управляваме по по-добър начин отношенията си с нашите клиенти.

Ние използваме информацията за Вас, която събираме от други източници, в комбинация с информацията, която ни предоставяте, и информацията за Вас, която събираме автоматично. Ние ще използваме тази информация само за целите, посочени по-горе.

Бисквитки

Нашите уебсайтове и нашите приложения използват бисквитки, за да Ви разграничат от другите потребители. Това ни помага да Ви предоставим възможно най-доброто изживяване, когато разглеждате нашите уебсайтове и приложения, а също така ни позволява да подобрим нашите Услуги. За подробна информация относно бисквитките, които използваме и целите, за които ги използваме, вижте нашата Политика за бисквитки.

Къде съхраняваме и обработваме Вашата информация

Ние сме международна компания с операции по цял свят. Използвайки нашите услуги, Вие ни упълномощавате да обработваме Вашата информация навсякъде, където ние или нашите партньори правим бизнес.

Цялата информация, която ни предоставяте, се съхранява на нашия защитен сървър в България. Имаме ниво на сигурност, подходящо за естеството на съхраняваната информация и вредата, която може да възникне от нарушаване на сигурността.

Данните, които събираме от Вас, могат да бъдат прехвърлени и съхранявани на дестинация извън Европейското икономическо пространство (ЕИП). Възможно е също така да бъде обработен от персонал, работещ извън ЕИП, който работи за нас или за някой от нашите доставчици. Такъв персонал може да участва, наред с други неща, в обработката на Вашата резервация, обработката на Вашите данни за плащане и предоставянето на услуги за поддръжка. С изпращането на Вашите лични данни Вие се съгласявате с това прехвърляне, съхранение или обработка. Ще предприемем всички разумни необходими стъпки, за да гарантираме, че Вашите данни се третират сигурно и в съответствие с тази политика за поверителност.

Когато сме Ви дали (или където е приложимо) парола, която Ви позволява да получите достъп до определени части от нашите уебсайтове или приложения, Вие носите отговорност за запазването на поверителността на тази парола. Молим Ви да не споделяте паролата си с никого.

Всички плащания, извършени през нашите уебсайтове и нашите приложения, се обработват от избраните от нас услуги за обработка на плащания на трети страни. Такива плащания са криптирани с помощта на технологията Secure Sockets Layer. Ние не съхраняваме никакви данни за Вашата кредитна или дебитна карта.

Можем да обработваме и съхраняваме информация, която сме събрали навсякъде, където ние или нашите партньори оперираме, в страни извън държавата Ви на пребиваване. Свеждаме до минимум трансграничното предаване на лична информация. В случаите, когато прехвърляме каквато и да е лична информация в страни извън държавата Ви на пребиваване, ние Ви гарантираме, че информацията се прехвърля в съответствие с настоящата Политика за поверителност и в съответствие с приложимите закони.

За съжаление, предаването на информация през интернет не е напълно сигурно. Въпреки че ние правим всичко възможно, за да защитим Вашите лични данни, не можем да гарантираме сигурността им, когато са предавани към нашите уебсайтове или приложения; Всяко предаване е на Ваш собствен риск. След като получим информацията Ви, ще използваме строги процедури и функции за сигурност, за да се опитаме да предотвратим неоторизиран достъп.

Разкриване на Вашата информация

Разкриване в рамките на компаниите на 1st Online

Можем да разкрием Вашата лична информация на всеки член на нашето семейство от компании, което включва, но не се ограничава до някоя от компаниите, регистрирани в Англия, Уелс, България и/или Австралия (за актуален списък, моля, изпратете ни имейл на privacy@fantasticservices .com), нашата крайна холдингова компания и/или нейните дъщерни дружества, всяко от нашите дъщерни дружества на съответната компания, нашето крайно холдингово дружество и/или всички и всички негови дъщерни дружества, партньори, доставчици на услуги, лицензодатели, лицензополучатели или всякакви други свързани с нас трети страни.

Фирми на трети страни

Можем да разкрием Вашата лична информация на трети страни за следните цели:

Предоставяне на услуги

Ние работим с мрежа от доставчици на услуги, които извършват услугите, които сте заявили. Когато резервирате услуга, ние ще препратим всякаква релевантна информация (като имена, адреси, средства за връзка, видове услуги и плащане, снимки и видеоклипове, които сте ни изпратили по време на процеса на резервация, конкретни заявки и т.н.), които сте ни изпратили по време на процеса на резервация и др. са предоставили и това е необходимо на доставчика на услуги за извършване на услугата. Тези партньори също така ще спазват всички задължения за поверителност, които са в съответствие с нашата Политика за поверителност и споразуменията, които сме сключили с тях.

Платежни услуги

Когато плащате за услуга с кредитна или дебитна карта, ние ще споделим Вашата информация, свързана с плащането (като номер на кредитна или дебитна карта, сума на покупката, дата на покупка, име, имейл, адрес за фактуриране, телефонен номер, IP, местоположение и други подробности за устройството и в някои случаи историята на транзакциите Ви, за да Ви удостоверим) с юридически лица, които сме ангажирали за обработка на плащания и предоставяне на подобни финансови услуги (например предотвратяване на измами). Във всеки такъв случай на доставчиците на услуги е разрешено да обработват само информацията единствено за целите, необходими за извършване на исканата услуга.

Смяна на собствеността

В случай, че продаваме или купуваме бизнес или активи, можем да разкрием Вашите лични данни на бъдещия продавач или купувач на такъв бизнес или активи; или

Ако всички или значителна сума от активите на 1st Online Solutions Limited или активите на нашата група компании са придобити от трета страна. В този случай личните данни, съхранявани от нас за нашите клиенти, ще бъдат един от прехвърлените активи;

Задължение за разкриване

Ако сме длъжни да разкрием или споделим Вашите лични данни, за да спазим някакво правно задължение или за да наложим или приложим нашите Условия за ползване на нашия уебсайт , нашия лиценз за краен потребител GoFantastic,  нашия лиценз за краен потребител BFantastic и други споразумения; или за защита на правата, собствеността или безопасността на 1st Online Solutions Limited, нашите клиенти или други. Това включва обмен на информация с други компании и организации за целите на защита от измами, намаляване на кредитния риск и в случай на доклад/претенция, направена до нашите застрахователи или застрахователите на нашите партньори;

Нарушаване на споразумението

Ако не извършвате плащания, които дължите във връзка с услуги, предоставени Ви от доставчика на услуги, ние може да разкрием Вашите лични данни на агенции за кредитна справка и на агенции за предотвратяване на измами с цел предотвратяване на измами. Може също да разкрием Вашите лични данни на агенции за събиране на дългове, които могат да използват Вашата информация, за да проследят местонахождението Ви и да възстановят дълговете. Информацията, която предоставяме на такива агенции, може от своя страна да бъде предоставена от тези агенции на други организации, които могат да използват Вашите лични данни за извършване на подобни проверки. Информация, записана от агенции за предотвратяване на измами, може да бъде достъпна от организации в други юрисдикции;

Защита от клиенти и/или трети страни

Ако сме принудени да защитим собствените си права, собственост и операции (принудително изпълнение на договора или преследване на средства за защита или ограничаване на щетите, които можем да понесем).

Сигурност

Ние се ангажираме да защитаваме личната информация и всички данни, които събираме от клиенти. Ние използваме физически, технически и организационни предпазни мерки за сигурност, за да защитим информацията, която сме събрали от неоторизиран достъп и трети страни.

Въпреки това, моля, имайте предвид, че нито един сървър, мрежа или предаване на данни през Интернет не е 100% сигурен и ние не можем да гарантираме сигурността на каквато и да е информация, предавана през нашите уебсайтове, приложения и системи за акаунти и не гарантираме способността ни да предотвратим всяка такава загуба или злоупотреба. Избирайки да споделите каквато и да е информация с нас, Вие приемате този риск.

Вашите права

Имате право да поискате от нас да не обработваме личните ви данни за маркетингови цели. Обикновено ще Ви информираме (преди да съберем Вашите данни), ако възнамеряваме да използваме Вашите данни за такива цели. Можете също да упражните това право по всяко време, като влезете в във вашия онлайн акаунт или като се свържете с нас, като използвате данните за контакт в параграф Свържете се с нас по-долу.

Общият регламент за защита на данните също Ви предоставя правата: да знаете и да получите достъп до информацията, която съхраняваме за Вас, да поискате промени в личната ви информация, ако тя е погрешна или Ви представя погрешно по какъвто и да е начин и да поискате копие на Вашите лични данни, помолите да ограничим обработката на Вашите лични данни или да ги изтрием напълно, като щракнете тук . 

Освен това можете да ограничите личната информация, която споделяте. Единственият начин да събираме лична информация е, когато ни я предоставите доброволно. Можете да изберете да разгледате някои части от 1st Online Solution Ltd. уебсайтове, без изобщо да създавате акаунт, да купувате услуга или да ни изпращате по друг начин лична информация. Всяка лична информация, която ни е предоставена, по принцип ще бъде запазена, докато акаунтът Ви е активен или толкова дълго, колкото е необходимо за предоставяне на услуга или управление на нашия бизнес, освен ако по-дълъг период на съхранение не се изисква или е разрешен от закона.

Ако имате още въпроси или искате да упражните някое от правата си, свържете се с нашия екип, като изпратите имейл на privacy@fantasticservices.com. Ще прегледаме Вашата заявка и ще се свържем с Вас в рамките на 30 дни.

Връзки към уебсайтове на трети страни

Нашите уебсайтове може от време на време да съдържат връзки към и от уебсайтовете на нашите партньорски мрежи и филиали. Ако следвате връзка към някой от тези уебсайтове, моля, имайте предвид, че тези уебсайтове имат свои собствени политики за поверителност и че ние не поемаме никаква отговорност или отговорност за тези политики. Моля, проверете тези правила, преди да изпратите лични данни на тези уебсайтове. Приветстваме всяка обратна връзка относно уебсайтове на трети страни, към които има връзки от нашите уебсайтове.

Промени в нашата Политика за поверителност

Като ни предоставяте Вашата информация, Вие се съгласявате с използването на тази информация, както е посочено в настоящата Политика за поверителност. Ако променим нашата Политика за поверителност, ще публикуваме актуализираната политика на тази страница и може да поставим известия на друго място в уебсайтовете и приложенията (като началната страница) за разумен период от време, така че да може да сте наясно с промените.

В случай на промени, ние също ще актуализираме датата на „Последна актуализация“ в горната част на тази Политика за поверителност. Трябва да проверявате нашата Политика за поверителност от време на време, за да сте сигурни, че сте доволни от промените, които правим. Продължаващото Ви използване на Услугите след всякакви промени в тази Политика за поверителност ще означава, че приемате тези промени.

Свържете се с нас

По всяко време можете да се свържете директно с нашия екип за информационна сигурност с всички въпроси, коментари и предложения относно тази Политика за поверителност и защита на данните на privacy@fantasticservices.com.

Domestic clients 0700 33 700
Business clients 020 3746 1062

Skip the line, request and
book a service online

Book a service