Почистване на дивани с дезинфекция против вируси

Антивирусна дезинфекция към почистването на мека мебел за убиване на 99,99% от микробите и опасните бактерии
 • Премахване на петна от кафе, вино и други напитки, храна и др.
 • Премахване на миризми от телесни течности, екскременти, домашни любимци и др.
 • Дълготрайна допълнителна защита на тъканите напълно БЕЗПЛАТНО.
Обади се сега 0700 33 700

Какви са стъпките при пране на диван

 • 1. 1.Заяви пране на матрак или диван онлайн
 • 2. 2.Очаквай посещение от оборудваните ни чистачи
 • 3. 3.Те ще определят най-ефективния метод за почистване на мека мебел и ще го приложат
 • 4. 4.Наслади се на новия живот на твоите мебели и на дом, чист от микроби

Как се извършва антифирусна дезинфекция, убиваща 99,99% от микробите и бактериите

Почистване на дивани Пловдив

Забележка: Антивирусна дезинфекция на матрак или диван се извършва ЕДИНСТВЕНО в комплект с почистване с екстрактор.

Как работи?

Стъпка 1: Обработка на матрак и/или мека мебел с препарати против вируси

Преди началото на процедурата по основно почистване (с гореща вода) екипът ни напръсква меката мебел или матрака ти със сертифициран антивирусен препарат.

Препаратите от такъв вид неутрализират pH баланса на повърхностите. Това ги прави безопасни за употреба при тъкани, които могат да бъдат изпрани с пара. Те се използват и за премахване на лоши миризми от килимите и меката мебел – независимо дали става дума за готвене, урина, домашни животни, цигарен дим и други.

Стъпка 2: С професионално оборудване техниците ни вкарват препарата още по-надълбоко в тъканите с цел премахване на петна и дезинфекциране срещу вируси и бактерии

Екипът ни разполага с голям набор от препарати – всеки е специализиран за изчистване на петна от кафе, кръв, мазна храна, мастило, моливи и много други. Чистачът ни подбира и прилага подходящия препарат на всяко едно петно. Въпреки всичко трябва да знаеш, че петната, които са причинили дълбоко увреждане на тъканта за съжаление не могат да се отстранят напълно. За да се избегне този сценарий, е важно да не се опитваш сам да чистиш петното с несертифицирани препарати – точно така мръсотията има шанс да проникне още по-надълбоко.

Ние ще направим всичко по силите си да ти доставим възможно най-добрия резултат.

Стъпка 3: Осъществяване на пране на матрак или диван с екстракция, което осигурява дълбока дезинфекция на меката мебел и бързо съхнене на материята

15 минути след поставянето на препарата, той вече е елиминирал 99,99% от всички бактерии и е премахнал вирусите от меката мебел (включително и Covid-19, MRSA и Хепатит B). След това техниците ни продължават с почистването с гореща вода. Екстракторът спомага за основно почистване на матрака или меката мебел.

Стъпка 4: Най-съществената – пране на матрак/диван с екстрактор

Чрез професионално оборудване от висок клас техникът ни инжектира гореща вода възможно най-дълбоко в тъканта.

Така мръсотията и прахта се премахват изцяло. Едновременно с почистването дюзата на машината изсмуква 95% от влагата.

Чрез този метод гарантираме основно почистване на мека мебел и премахване на лоши миризми. Ще са нужни само още няколко часа на въздух за цялостно изсушаване на дивана или матрака. Важно е да знаеш, че матраците съхнат малко по-дълго. За всички подробности около почистването ще можеш да се консултираш с нашия екип, който може да ти помогне със съвети и допълнителна техника при професионалното почистване.

Стъпка 5: Поставяне на допълнителен запечатващ слой против петна

За финал, нашите чистачи поставят напълно безплатно прозрачен слой. Протекторът служи за предпазване на тапицерията ти от 6 до 8 месеца (в зависимост колко често я използваш) против нови замърсявания. Ако отново ти се случи да разлееш нещо, единствено е нужно да го попиеш с кърпа.

Пране на дивани

Нашите чистачи ще се радват да ти помогнат и препоръчат най-подходящия метод за основно почистване, ако имаш колебания. Ето няколко от нашите методи, с които третираме и по-специфичните и деликатни тъкани:

Сухо почистване с разтворител

Това е метод със сух препарат, който изключва водата изцяло в почистването на меката мебел. Така се предпазват по-крехките тъкани – препаратът се свързва с мръсотията на микроскопично ниво, без да влияе на материята.

След внимателното нанасяне, препаратът се отстранява с вакуум, който почиства дивана от прах и други замърсявания.

Сухо почистване с пяна

Чистачите ни първо обработват тъканта, за да я предпазят, след което я обработват с препарат с ниско съдържание на влага – пяна. За тази цел се използва въртяща се четка, изцяло безвредна за тапицерията. След това пяната се премахва с вакуум и освежава добре меката ти мебел.

Почистване на кожен диван

Що се отнася до почистване на кожена тапицерия, екипът ни отново е подготвен – използват се професионални препарати за кожа, нанесени внимателно с памучни кърпи. В последствие се избърсват ръчно. Безпроблемни за почистване са и фотьойли и дивани от анилин, защитена кожа и набук. Въпреки усилията ни, при петна върху кожа има голям шанс да са нанесени трайни повреди върху тъканта и препаратите ни да не успеят да ги отстранят изцяло.

ЗАБЕЛЕЖКА: Всички професионални препарати са внимателно подбрани на място, за да съответстват напълно на мебелите, които трябва да се третират. Приоритет е за нас да се освежи цвета, както и да се избегне обезцветяване на мебелите.

Професионално почистване на тапицерия и матраци от синтетични и смесени материали

Почистване на кожени дивани

Прането с екстрактор е подходящо при най-широк спектър от мебели и тъкани – при почистване на фоьйоили, дивани, столове и прочие. Използваме го и при пране на матраци. При изключенията, които не подлежат на мокро почистване, разполагаме с алтернативи за освежаване. Те също са достатъчно ефикасни – имаме пълната способност да преобразим вашия велурен диван.

Когато се срещнете с екипа ни на място, ще можете да обсъдите методите, или да оставите всичко на неговата професионална преценка.

Често задавани въпроси

 • В: Използват ли се химикали в професионалното почистване?

  О: Да, използваме препарати, които са безвредни за теб, децата ти и домашните ти любимци. В случай, че имаш алергия към определени химикали, моля, информирай ни предварително, за да приготвим подходящата алтернатива.

 • В: Каква е цената за почистване на мека мебел?

  О: Обичайно почистването на фотьойл или диван струва около 20 лв. на седящо място. При пране на матрак цената е 20 лв. за една страна. Цената варира според вида мебел, тъканта и използвания метод на почистване.

 • В: Каква е цената за професионално почистване на диван?

  О: Цената за еднократно почистване на диван зависи от размера му и метода на почистване.

Domestic clients 0700 33 700
Business clients 020 3746 1062

Skip the line, request and
book a service online

Book a service