Професионално почистване на килими и антивирусна дезинфекция

Антивирусната дезинфекция е БЕЗПЛАТЕН БОНУС към основното почистване и унищожава 99,99% от вирусите, бактериите и микробите в килима.
 • Възможност за поръчка и свободни часове през цялата седмица.
 • БЕЗПЛАТНО дълготрайно предпазване на тъканите.
 • Почистване на обичайните петна от течности, храна и други замърсявания.
 • Отстраняване на мирис от всякакви телесни течности (вкл. урина, екскременти), мухъл, дим и други.
Обади се сега 0700 33 700

Как да поръчаш професионално почистване?

 • 1. Напиши пощенския си код, за да видиш цените и свободните часове
 • 2. Направи своя избор за вид почистване и удобен за теб час
 • 3. Усети удоволствието от свежестта на почистените килими

Антивирусната дезинфекция на килими и прането им с гореща вода се грижат за унищожаване на 99,99% от микробите в тях.

Почистване на килими

Забележка: Дезинфекцията против вируси се извършва ЕДИНСТВЕНО чрез пáра – почистване на килима с екстрактори.

Стъпка 1: Килимът се напръсква с препарати против вируси

Почистващият екип пристига и предварително третира килимите, посочени в заявката за почистване. Използва се СЕРТИФИЦИРАН препарат тип EN1276, който съответства на европейския стандарт EN. Стандартът посочва, че този тип препарати убиват 99,99% от вирусите и бактериите за едва пет минути след използването им. Неутралното им pH създава подходящи условия за употреба върху всякакви килими и тапицерия, които имат възможност за обработване с пáра, както и върху дървени подове, стени и други стандартни повърхности. Сертифицираните екипи избират този тип препарат при еднократно почистване на следи от храна, напитки, дим, домашни животни, урина и други миризми и замърсявания, наслагвани с години.

Стъпка 2: Препаратът се разпределя, докато не покрие целия килим

Чрез специалната машина за разнасяне почистващият екип втрива препарата в килима, покривайки 100% от площта му. Така се извършва дълбока дезинфекция – препаратът прониква във влакната.

Стъпка 3: Килимът се измива и изплаква

Нашите чистачи оставят 15 минути на препарата да подейства и унищожи 99,99% от всички микроби и вируси – включително Коронавирус, Хепатит В и MRSA.

След това те изплакват килима, за да създадат неутрално pH. За финал използват екстрактор за дезинфекция и пълно почистване на килима.

Какво означава чистене на килим с екстрактор?

Пране на килими Варна

Килимите от синтетика, вълнени и смесени (полиестерни, микрофибърни, изкуствени) са най-подходящи за еднократно почистване с екстрактор.

Стъпка 1: Първоначално третиране на материята

Методът надгражда едно ниво над прането с гореща вода/пáра. Екипът ни първоначално почиства килима с прахосмукачка. После се идентифицират петната, като се подбира правилния препарат. Мазни петна, разлети течности – всяко петно се обработва отделно. Важно е да се отбележи, че има и петна, които е невъзможно да се почистят. Ако дори и с нашите методи няма как да се премахнат, няма друг начин.

Стъпка 2: Дълбоко третиране с екстрактор – най-съществената стъпка

На пазара не съществува по-дълготраен и ефикасен начин за почистване на килими. Този метод може да възстанови дори силно замърсени и дълго употребявани подови настилки от текстил. Нека ти обясним как:

 • Професионалната машина обработва всеки сантиметър от килима.
 • Чистачът пуска вода, смесена с почистващ препарат, под налягане в килима, използвайки дюза. Това почиства натрупания прах и други замърсявания.
 • Едновременно с това, мощна всмукателна приставка отстранява излишната влага и мръсотия от килима.
 • Чрез тази процедура килимът паралелно се почиства и суши, като опасността от повреждане е ниска – 95% от влагата бива премахната по време на почистването.

ЗАБЕЛЕЖКА: Fantastic Services не носи никаква отговорност за повреда, възникнала след почистване, в случаи, в които сам си правил опити за премахване на петната и си използвал непознати за нас препарати.

Стъпка 3: Поставяне на прозрачен защитен слой – за предпазване от петна по килима

Чистачът ни може да използва и допълнителен метод за предотвратяване на петна, за да защити току-що почистените повърхности и да подсигури по-дългия им живот. Той ще положи отделен слой, който ще защити килима от дълбокото навлизане на замърсяванията. По този начин, ако отново разлеете нещо, можете да почистите петното със суха кърпа и толкова!

Стъпка 4: По-бързо сушене от обичайното

След почистване с екстрактор ще са нужни около 3 до 6 часа за пълно изсушаване на килима.

Метод за сухо почистване на килими

Пране на килими по домовете

Килимите с деликатни и естествени влакна (100% памук, бамбук, сезал, ратан и други) са подходящи за сухо професионално почистване.

Стъпка 1: Първоначално нанасяне на препарат за почистване

Върху килима се посипва равномерно прах с ниска влажност.

Стъпка 2: Дълбоко проникване във влакната

За втриване на почистващия прах в текстила се използва четка, която се върти с безопасна скорост. Замърсяванията се закачат за препарата.

Стъпка 3: Премахване на мръсотия от килима

За финал, чистачът ни отстранява и последните замърсявания с вакуум.

ЗАБЕЛЕЖКА: Сухото почистване може чудесно да освежи деликатните ти материи, но не служи за премахване на петна от килима.

Ако не си сигурен от какъв материал е килимът ти, можеш да се довериш на преценката на нашия професионалист – той ще ги прегледа и ще подбере най-ефективния метод за почистване.

Често задавани въпроси

 • В: Каква е цената за почистване на килими?

  О: Цената на услугата зависи от площта на килима, както и от метода на професионално почистване, който трябва да се използва.

 • В: Какви са видовете килими и мокети, които можете да почистите?

  О: Професионалистите ни са обучени за почистване на килими от всякакъв вид. Те се справят безпроблемно с почистване на вълна, синтетика и естествени влакна. Всеки един чистач има умения за почистване на ориенталски, марокански, органични, персийки, индийски, тибетски и други килими и работи в цялата страна.

Domestic clients 0700 33 700
Business clients 020 3746 1062

Skip the line, request and
book a service online

Book a service