Защити инвестицията си и заяви надеждно почистване на соларни панели

Погрижи се за своята инвестиция и се обади на Фантастик Сървисес за професионално почистване на соларните панели в твоя имот.
 • Опитни майстори в почистването на фотоволтаици
 • Оценка на замърсената соларна система, план за действие
 • Специализирано оборудване, препарати и йонизирана вода
 • Нашите екипи са на разположение и в почивните, и празнични дни
Обади се сега 0700 33 700

Нашата услуга в 3 стъпки

 • 1. Обади се за минути да поръчаш услугата

  Довери се на Фантастик Сървисес и поръчай услугата по телефон. Отнема само минути, а ние ще изпратим експерт на място в удобен за теб ден.

 • 2. Оглед на място от професионалист с опит

  Специалист с респектиращ опит в почистването на фотоволтаици ще те посети на място. Ще огледа системата, ще заснеме замърсени панели и ще изготви оферта.

 • 3. За дълъг живот и максимална ефективност на слънчевите панели

  След основно почистване на соларната ти система, екипите гарантират дълъг живот и максимален коефициент на полезно действие

Какво включва услугата почистване на соларни системи?

Почистване на соларни системи

Отоплението чрез фотоволтаици напоследък е предпочитано заради чувствително ограничение на разхода за електроенергия. Екологичният аспект на отопление чрез соларни системи, също не е за пренебрегване.

Системата от слънчеви панели обаче се нуждае от грижа и професионална поддръжка. Необходимо е регулярното й почистване няколко пъти в годината, съобразено със спецификата на различните сезони. Това се налага, тъй като панелите са на открито и са под влиянието на метерологичните условия. Освен неблагоприятния ефект на природните стихии като дъжд, вятър, градушка и сняг върху тях, соларните плоскости се замърсяват от есенни листа, птичи отпадъци, прах и др.

Затова, за да работят с пълния си капацитет и да абсорбират максимално слънчевата светлина, масивите трябва да се почистват.

Някои собственици смятат, че валежите премахват напълно отпадъците и замърсяванията по панелите, но това е грешно схващане. Дъждовната вода съдържа прах, киселини и твърди частици, и оставя мръсни следи по повърхностите, които трябва да бъдат измити идеално.

Ето защо регулярното почистване с омекотена (йонизирана) вода и стандартизирани препарати е задължително.

Ние от Фантастик Сървисес предлагаме професионално и надеждно почистване на соларни панели. За твое удобство, работим 7 дни в седмицата, дори през празнични дни.

Ето дейностите, свързани с услугата на Фантастик Сървисес:

Почистване на слънчеви панели
 • Оглед и оценка на на соларната система
 • Измерване ниво на замърсеност
 • Заснемане на повредени соларни панели
 • Установяване на пукнатини и корозия
 • Машинно почистване с йонизирана вода
 • Използване на телескоп при почистване
 • Измиване с омекотена вода и механична четка
 • Оглед и тестване след почистването

Ако решиш да се възползваш от услугата, позвъни на Фантастик Сървисес. Веднага ще организираме наш екип да дойде в удобен за теб ден и час, без значение в работни или празнични дни. Те ще представят документи за квалификация и ще направят оценка на соларните панели. Ще се заемат с почистването, оборудвани с нужните уреди – телескопични дръжки, хеликоидални четки, скеле и др.

Виж отзивите на нашите доволни клиенти

Веселина Тенджеркова

Имаме частна детска занималня, която се намира в сграда, отоплявана със соларна инсталация. Пре
оръчаха ни Фантастик Сървисес да изчистят системата. Справиха се много добре, казаха, че са отстранили много наноси, листа и прахоляк и че системата така ще отоплява по-ефективно. Благодарим ви!
... Повече

Валя Добрева

Нашата къща е триетажна и с брат ми монтирахме миналата есен соларна инсталация. От фирмата, коя
то ни я достави, ни предупредиха, че трябва поне два пъти годишно да се почистват панелите, защото самите плоскости се замърсяват от атмосферните влияния. Поръчахме едно голямо чистене през май от “Фантастик Сървисес” и наистина работиха много професионално!
... Повече

Сем. Маринови

Имаме търговски помещения, които са много голяма площ - офиси и складове и ги отопляваме с фотов
лтаични системи - солари. Държим да работят на максимални обороти и затова викаме специалисти да ги почистват всеки сезон. Разчитаме на Фантастик Сървисес - работят качествено и на много добри цени, без почивка!
... Повече

Покритие

Градове, в които оперираме
Domestic clients 0700 33 700
Business clients 020 3746 1062

Skip the line, request and
book a service online

Book a service