Професионално почистване на килими и мокети с включена антивирусна дезинфекция

В услугата е включена БЕЗПЛАТНА антивирусна дезинфекция, която убива 99,99% от микробите, бактериите и вирусите във вашите килими
 • Свободно време за заявки и наличност през цялата седмица.
 • БЕЗПЛАТНА защита на тъканите, за дълготрайни резултати.
 • Извършено от сертифицирани техници за почистване на килими.
 • Премахване на често срещани петна като петна от напитки, храна и мръсотия.
 • Премахване на миризми от урина, екскременти, други телесни течности, дим, мухъл и др.
Свържи се с нас

Как да заявиш професионално почистване на килими във Варна

 • 1. Попълни адреса си, за да провериш нашите цени и наличност
 • 2. Избери предпочитаната услуга и избери удобнo за теб време
 • 3. Наслади се на специфичната свежест на чистите килими

Антивирусната дезинфекция на килими и прането им с гореща вода се грижат за унищожаване на 99,99% от микробите в тях.

Забележка: Антивирусна дезинфекция на килими може да се резервира САМО с метода за пране на килими с гореща вода (още известно като почистване с пáра).

Стъпка 1: Предварително напръскване на килима с антивирусни препарати

При пристигането си почистващите техници ще обработят предварително килимите, които си заявил че искаш да бъдат почистени, със СЕРТИФИЦИРАН  препарат тип EN1276. Такъв тип препарати отговарят на европейските стандарти EN, което означава, че могат да елиминират 99,99% от микробите в рамките на пет минути след прилагане. Неутралното pH ги прави безопасни за използване върху дървени подове, стени, обикновени повърхности и всякакви килими и тапицерия, които могат да бъдат третирани с мокро почистване. Този тип препарати са избор на професионалистите за премахване на урина, следи от готвене, дим и миризми на домашни любимци, които са се натрупвали с години.

Стъпка 2: Разнасяне на препарата, за да покрие всеки сантиметър от килима

Използвайки машина за разнасяне, нашите професионални техници ще втрият препарата в килима, за да осигурят 100% покритие на повърхността. Това позволява на препарата да навлезе във влакната и да го дезинфекцира надълбоко.

Стъпка 3: Измиване и изплакване на килима

След 15 минутно изчакване, препаратът е елиминирал 99,99% от всички вредни вируси и бактерии в килима, включително Коронавирус, MRSA и Хепатит В.

Нашите професионални техници ще изплакнат килима, за да постигнат неутрално pH, след което ще извършат почистване с гореща вода/пáра, за да го дезинфектират и почистят напълно.

Как работи прането и почистването с гореща вода/пáра

Подходящи за този тип почистване са килими от синтетика, смесени (микрофибърни, изкуствени, полиестерни) и вълнени влакна.

Стъпка 1: Предварителна обработка на материала

При този метод използваме по-усъвършенствана версия на прането с гореща вода/пáра. Преди да започне с процедурата по почистване на килима, техникът ще го почисти с прахосмукачка, за да премахне горния прашен слой. След това той ще разгледа обстойно петната (ако има такива) и ще избере подходящия препарат за всяко от тях. Разляти напитки, мазни пръски храна – техникът ще се погрижи за всяко едно от тях по отделно. Имай предвид обаче, че има петна, които трайно увреждат тъканта и е невъзможно да се почистят. Нека ти го обясним така – ако нашите методи не могат да ги почистят, нищо не може!

Стъпка 2: Дълбоко почистване с гореща вода/пáра – най-важната процедура

Това е най-ефективният и най-дълготраен метод за почистване на килими на пазара. Той връща живота дори на силно замърсени и често употребявани текстилни подови настилки. Почистването в детайли:

 • Техникът използва професионална машина за дълбоко почистване на всеки сантиметър от килима.
 • Дюзата инжектира вода под налягане в килима, смесена с почистващ препарат. Това лесно премахва цялата натрупана мръсотия и прах.
 • В същото време мощна смукателна приставка премахва цялата излишна влага от килима (заедно с мръсотията).
 • По този начин килимът се почиства и суши едновременно, без риск от повреда – почти 95% от влагата се отстранява почти едновременно с почистването.

ЗАБЕЛЕЖКА: Fantastic Services не носи никаква отговорност за повреда, която може да възникне след професионално почистване, в случай че си се опитал да премахнеш съществуващите петна сам, използвайки неизвестни за нас почистващи препарати.

Стъпка 3: Полагане на невидим слой за защита от петна – препоръчва се за зони с голям трафик

За да защити всички прясно почистени повърхности и да удължи живота им, техникът може да използва високоефективно средство за предотвратяване и отблъскване на петна. Техникът ще нанесе специален слой от препарата, който ще предпази повърхностите от дълбоко проникване на петната. По този начин следващия път, когато разлеете нещо, просто почистете петното със суха кърпа. Това е!

Стъпка 4: Значително по-кратко време за сушене от обикновено

След третирането на повърхностите с този метод килимите ще бъдат леко влажни и ще са им необходими 3 до 6 часа, за да изсъхнат напълно.

Нашите техници винаги носят със себе си специална машина, която ще спомгне за по-бързото изсъхване на килимите за времето, за което извършват услугата. Това ще ускори процеса по изсъхване и ще можеш да се насладиш на чистите си килими без излишно чакане.

Метод за сухо почистване на килими

Подходящ за деликатни/естествени влакна (100% памук, ратан, сезал, бамбук и други органични материали).

Стъпка 1: Нанасяне на почистващия препарат

Прахът с ниска влажност се нанася равномерно върху текстила.

Стъпка 2: Втриване във влакната

Препаратът се втрива в килима с четка, която се върти с безопасна скорост. Когато препаратът се втрие, мръсотията и други нехигиенични остатъци се прикрепят към него.

Стъпка 3: Премахване на остатъците

В края прахът, заедно с цялата мръсотия, се отстраняват с вакуум.

ЗАБЕЛЕЖКА: Този метод на почистване е чудесен за освежаване на деликатни килими, но имай предвид, че не може да премахне петна.

Дори ако не си сигурен точно какъв тип килим имаш, нашият техник ще ги прегледа и ще определи най-добрия начин за почистването им.

Често задавани въпроси

 • В: Колко струва почистването на килим?

  О: Цената на нашата професионална услуга се базира на площта, която трябва да почистим, както и на метода на почистване, който трябва да използваме.

 • В: Какви видове килими и мокети можете да почиствате?

  О: Нашите техници са обучени да се справят с различни видове килими. Те могат да се справят без проблем с подови настилки, изработени от синтетични, вълнени и естествени влакна. Освен това всеки техник е специализиран в почистването на килими от персийски, ориенталски, органични, марокански, индийски, тибетски и други килими и може да те посети навсякъде във Варна.

Domestic clients 052 953 425
Business clients 020 3746 1062

Skip the line, request and
book a service online

Book a service